آزمون پرومتریک چیست؟
فعالیت و مهاجرت شغلی در زمینه مشاغل مربوط به حوزه بهداشت و سلامت در کشورهای عربی نیازمند گذراندن آزمون پرومتریک است. ازمون پرومتریک به PMI نیز معروف است. در این ازمون درواقع میزان استعداد و توانایی های فرد متقاضی را می سنجند. آزمون پرومتریک 100 سوال می باشد، که پاسخ صحیح به 50 تا 60 درصد سوال ها بسته به رشته مورد نظر، موجب موفقیت و دریافت مجوز کار پزشکی خواهد شد.
معمولا نرخ قبولی متقاضیان در این آزمون حدود 50 درصد می باشد. برخلاف سایر آزمون های آنلاین، بلافاصله پس از امتحان نتایج و نمره شما را گزارش می کند و اینکه آیا امتحان را گذرانده اید یا شکست خورده اید.
در این ازمون، کاندیدها باید همواره حرفهای، با ادب و قابل احترام در محل آزمون حاضر شوند.همه امتحانها به طور مداوم توسط ضبط ویدئو و صوتی، حضور فیزیکی و همچنین از طریق پنجره مشاهدات، مورد نظارت قرار میگیرد. مدیر مرکز تست (TCA) مجاز است شما را از جلسه آزمون جهت نقض هر یک از مقررات مرکز آزمون، از جمله نمایش رفتارهای توهین آمیز نسبت به TCA یا سایر کاندیدهای دیگر، بیرون کند.
اگر شما هر یک از مقررات را در طول امتحان خود نقض کردید،TCA لازم است که پرومتریک و حامی تست شما را مطلع سازد. پرومتریک به تنهایی یا همراه با اسپانسر آزمون، اقدامات لازمی را به منظور مقابله با رفتارهای متخطی بر سر جلسه از جمله ابطال نمره آزمون و پیگیری اتهامات مدنی انجام خواهد داد.
آزمون پرومتریک، ارزیابی جامعه پرستاران را برعهده دارد.
افرادی که در زمینه پزشکی دارای تحصیلات و صلاحیت های لازم هستند، این امکان را دارند که در این آزمون شرکت کنند.
شرکت کنندگان این آزمون عموما شامل افراد زیر هستند:
· دستیاران مراقبت های بهداشتی
· پرستاران دارای مجوز
· پرستاران روان پزشکی
افراد عمدتا با اهداف مختلفی در این آزمون شرکت می کنند.
بسیاری از پرستاران، تمایل دارند که صلاحیت های بین المللی لازم را در زمینه پرستاری و مراقبت های بهداشتی کسب کنند. به هر حال این آزمون فرصتی است که، امکان پرستاری در سطح بین المللی را فراهم می کند.
با توجه به بالا بودن رشته های این آزمون و همچنین پیچیدگی و تنوع سوالات، داشتن بهترین منابع و سرفصل های امتحانی لازمه قبولی و کسب نمره بالا در این آزمون است و کمک زیادی جهت قبولی متقاضیان خواهد کرد. از جمله رشته های پر متقاضی برای این آزمون و شغل در کشور های قطر و عمان می توان به رشته پرستاری اشاره کرد.
با توجه به پایین بودن درآمد این رشته در کشور ایران و سختی کار قابل ملاحظه برای این رشته خیلی از پرستاران به فکر مهاجرت کاری برای کشور های قطر و عمان می باشند. از این رو آزمون پرومتریک پرستاری نسبت به سایر رشته های بهداشت و درمان از استقبال زیادی برخوردار بوده است.
بعد از کسب نمره قبولی در این آزمون نوبت به مرحله اخذ ویزای کاری می رسد که این عمل با استفاده از یک بیمارستان و یا کلینیک و مرکز خدماتی درمانی که به عنوان اسپانسر(کفیل) به حساب می آید، می توان اقدام به گرفتن ویزای کاری نمود که معمولا برای کشور هیا قطر و عمان مدت این ویزا حدودا دو سال می باشد.